torstai 6. lokakuuta 2016

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille), UK / Belgia / USA 2016, ohjaus: Tim Burton

Let's do the time warp again! Elokuvan maagisimmassa hetkessä.
When Jacob discovers clues to a mystery that stretches across time, he finds Miss Peregrine's Home for Peculiar Children. But the danger deepens after he gets to know the residents and learns about their special powers. 

Tim Burtonin uusin on aika jees; ripaus aikamatkaa, hyppysellinen erikoisvoimia ja rahtunen sisäoppilaitosta. Jätetään Burtonmaiselle liekille pariksi tunniksi = maistuva soppa. Kuten aina Burtonin tekeleissä, tässä on enemmän silmälle tarjolla kuin kertakatselulla voi mitenkään sisäistää. Hyvä niin, jonoon valmiiksi blurryä varten hakeutuu jo hän. Kirja johon elokuva perustuu on saanut jatkoa, joten toivon hartaasti leffan tekevän sen verran paalua, että jatkoa seuraa myös valkokankaalla. Tähän maailmaan ei tekisi pahaa palata.

Random-huomioita: Ella Purnellilla on huiman isot ja ihanat silmät! Hänen sight gaginsa oravan kanssa aiheutti itselleni illan parhaat naurut. Eva Green taitaa korvata Helena Bonham Carterin Burtonin leffojen vakiokasvona nyt kun hänellä ja HBC:llä tuli bänksit. En valita. En tosin valittanut ennenkään. Oman oudon lisäkehuni annan pääosan Asa Butterfieldille hänen äänestään joka on varsin miellyttävä - huomasin sen jo aikoinaan Ender's Game:ssa jossa hän hoiti pääosan lisäksi kertomisen / kertojaäänen. Ender ei leffana ollut kovin kaksinen joten selvästi Butterfieldin 'peculiarity' tosielämässä.

Eniten kakistelemista Peregrinissä oli Butterfieldin hahmon isää näyttelevässä Chris O'Dowd:issa, tämä kun on tullut tutuksi pääosan pökkelönä wanhassa kunnon IT-Crowd -komediasarjassa. Nyt hän esittää vaka(vahkon) roolin amerikkalaisena perheenpäänä - oli siinä vähän minulla mukautumista, sano. Ja hienoa että Harryhausenin hurjat luurangot (mainio homage) tappelivat tällä kertaa hyvisten riveissä!

Long story short, suosittelen!

Arvosana: 8/10

Vuoden paras tähän mennessä: Jättiläinen (9/10)
Vuoden huonoin tähän mennessä: Star Trek Beyond (3/10)

IMDB
Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti